RKS Bisikletler için ekran ayar detayları

LCD-S866 ekran panelini kullanan RKS MX25 elektrikli bisikletlerin ayarlar menüsüne girmek için + ve – tuşlarına aynı anda basıp birkaç saniye beklemeniz gerekmektedir.

RKS Elektrikli bisikletlerde ekran ayarlarına girmek ve değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Ayarların detaylı açıklamaları aşağıda listelenmiştir.

RKS Bisikletler için ayar detayları
RKS Bisikletler için ayar detayları

P01 Ekranın ışık parlaklığını ayarlar. En karanlık seviye 1, en parlak seviye 3”tür.  
P02 Mesafe birimi: Kilometre veya mil olarak görünmesini sağlar. KM için 0, mil için 1 seçmelisiniz.  
P03 Voltaj seviyesi: 24V, 36V, 48V, 60V arasından seçim yapmamızı sağlar. RKS MX 25 cihazı (ülkemizde satılan rks elektrikli bisikletlerin çoğunda olduğu gibi) 36V ile çalıştığından 36 seçili olmalıdır. LCD-S866 farklı bisikletlerde kullanıldığından voltaj parametrikdir.  
P04 Otomatik kapanma ayarıdır: Bisikletinizi kullanmadığınızda ekranın kapanma süresini ayarlayabilirsiniz. 0 ve 1 ila 60 arasında değer alır. 0”ı seçerseniz hiç kapanmaz.  
P05 Kullanırken motorun asist kademesi: Seçtiğiniz değere göre ekranda asist kademesi değişecektir. 0 seçerseniz 3 kademe, 1 seçerseniz 5 kademe, 2 seçerseniz 9 kademe asist değeri sağlar. Varsayılan değer beşdir.  
P06 Tekerlek çapı ayarı: Bisikletin kullandığı tekerin ebadıdır. RKS MX 25 bisikletlerde varsayılan 20 inçdir. Bu ayar gittiğiniz mesafenin doğru ölçümü ile ilgili olduğundan doğru değer girilmesi önemlidir.  
P07 Motorun tork ayarıdır. Fabrika çıkış değerlerinin değiştirilmemesi önerilir.  

Bu parametre sayaç görüntüleme hızı ile ilgilidir ve doğru girilmesi gerekir. Sıradan bir göbek motoru ise, manyetik çelik sayısı doğrudan girilir. Yüksek hızlı bir motor ise, yavaşlama oranını da hesaplamak gerekir ve giriş verileri = manyetik çelik sayısı × yavaşlama oranı. Örneğin: motor mıknatıslarının sayısı 20, yavaşlama oranı 4.3: giriş verileri: 86 = 20 × 4.3

P08: Hız limiti: Buraya girilen değer, bisikletinizin maksimum çalışma hızını temsil eder.

Not: Buradaki değer kilometre bazındadır. Birim ayarı kilometreden mile dönüştürüldüğünde, ekran arayüzünün hız değeri otomatik olarak doğru mil değerine dönüşür, ancak bu menüde mil arayüzü altında ayarlanan hız limit değeri verisi dönüştürülmez.

P09 Başlangıç için motor desteği: 0 olarak ayarlarsanız ilk açılışda motor size destek vermez. Destek vermesini istiyorsanız 1 olarak ayarlayabilirsiniz. Eğer bir el gazı veya scooterlardaki gibi parmak gazı kullanıyorsanız güvenlik sebebiyle 0 olarak bırakmanız önerilir.  
P10 Sürücü modu ayarı:  
0: Sadece pedal ile motorun devreye girmesini istiyorsanız 0 yapmalısınız.  
1: Sadece el gazı ve benzeri ile kontrol etmek istiyorsanız bu ayarı 1 yapmalısınız.  
2: Hem pedal hem el gazı olarak kullanmanızı sağlar.

P11 Pedal Destek Hassasiyeti: Kaç pedal attıktan sonra motor desteği devreye girmeli? 1 ila 24 arasında değer almaktadır. Varsayılan değer üçtür.  
P12 Pedal Çevirmeyi Bıraktığınızda Motor Gücü Ne Zaman Kesilsin?: 1 ila 5 arası değer alır.  
P13 Pedalın Sensör Tipi/Ayarı: 5, 8, 12 bu bisiklet için varsayılan değer 12”dir.

Manyetik Çelik Çeşitleri  
P14 Kontrolörün Akım Ayarı: Motorun bataryadan çekeceği maksimum akımı tanımlanır. Limit değer aralığı 1-20A. Varsayılan değer 15”dir.  
P15 Kontrolör Düşük Voltaj Koruması Ne Zaman Devreye Girsin?: Varsayılan değer 29”dur.  
P16 ODO Sıfırlama ayarı: Bisikletinizin toplam gittiği mesafeyi sıfırlamak için kullanılır. Sıfırlamak için + tuşuna altı saniye basılı tutmanız gerekmektedir.

Bu ayar sıfırlanabildiği için ikinci el bisiklet alımlarında göz önünde bulundurulması gerekir.

P17 Gaz Sabitleyici (Cruise Control): 0: pasif, 1 aktif anlamına gelir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta P10 ayarında el gazı seçiliyse kullanabiliriz. Altı saniye boyunca aynı hızda ilerleyince devreye girer. (yalnızca protokol 2 için geçerlidir)  
P18 Motorun Tork Ayarı: %50 ~ %150 aralığında değer alır.  
P19: Değiştirilmeniz önerilmez.  
P20: Değiştirilmeniz önerilmez.

Rks markalı elektrikli bisiklet modellerinin çoğunda bu ayarlar geçerlidir.